Prof. Dr. Drugan Tudor

Contact

TD

Șeful disciplinei de Informatică Medicală, Director al Departamentului 11 Educație Medicală al Facultății de Medicină, cadru didactic la Disciplina Informatică Medicală din 1995, activitate didactică la disciplină din 1993.

Activitatea didactică: ciclul I (licență, Facultatea de Medicină: Biostatistică și Informatică Medicală & Metodologie Cercetării Științifice), ciclul II (cursuri de Metodologia Cercetării Științifice și Bioinformatică pentru masteratele UMF), ciclul III (Metodologia Cercetării Științifice pentru Școala Doctorală a UMF).

Domenii de interes: Metodologia Cercetării Științifice Medicale, Biostatistică, Bioinformatică, Învățământul Medical Asistat de Calculator, Inteligență Artificială.

Teme pentru posibile teze de licență:

  • Aplicații ale inteligenței artificiale în diagnosticul medical: Această temă de licență ar explora diversele moduri în care inteligența artificială (IA) este utilizată pentru a îmbunătăți precizia și eficiența diagnosticului medical. Acest lucru ar putea include examinarea utilizării IA pentru a analiza imagini medicale, date ale pacienților și alte informații clinice pentru a identifica boli și afecțiuni.
  • Evaluarea și modelarea statistică a evoluției biomarkerilor: Această temă de licență s-ar concentra pe dezvoltarea metodelor statistice pentru evaluarea și modelarea evoluției biomarkerilor în timp. Biomarkerii sunt molecule biologice care pot fi utilizate pentru a indica prezența sau progresia unei boli. Această cercetare ar putea avea implicații pentru detectarea precoce a bolilor și medicina personalizată.
  • Scoruri diagnostice: Această temă de licență ar explora dezvoltarea și validarea scorurilor de diagnostic, care sunt instrumente numerice utilizate pentru a evalua riscul unui pacient de a avea o anumită boală sau afecțiune. Această cercetare ar putea implica dezvoltarea unor sisteme noi de scorare sau evaluarea performanței celor existente.
  • Modelarea statistică a imagisticii medicale: Această temă de licență s-ar concentra pe dezvoltarea de modele statistice pentru analiza imaginilor medicale, cum ar fi razele X, scanările CT și RMN-urile. Aceste modele ar putea fi folosite pentru a identifica anomalii în imagini care pot indica o boală.
  • Utilizarea inteligenței artificiale pentru analiza imaginilor medicale: Această temă de licență ar explora utilizarea IA pentru analiza imaginilor medicale, cum ar fi razele X, scanările CT și RMN-urile. Acest lucru ar putea include dezvoltarea de algoritmi IA pentru detectarea automată a anomaliilor în imagini sau pentru a oferi asistență radiologilor în interpretarea imaginilor.

ReserchGate ResearcherID: N-1405-2014 
Scopus Author ID: 8843545800 
ORCID: 0000-0003-0097-262X 
Google Scholar

Telefon: 0374 834 501
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.